Guidade vandringar i Norra Kvills nationalpark och Filmlandskapet Småland

Vill du vandra i Småland? Vill du uppleva Sveriges nationalparker?

Upplev vildmarken i en orörd naturskog med mossbeklädda stenblock, urgamla tallar och trolska skogstjärnar. Norra Kvill är en av Sveriges äldsta nationalparker och bildades redan 1927. Vandra tillsammans med våra guider genom det sagolika naturlandskap som inspirerade författarinnan Astrid Lindgren.

Det här är Småland på riktigt.

Ronjavandring, öppna turer 28 juni, 19 juli, 23 augusti, 13 september 2024.
Övriga turer bokningsbara för grupper, förfrågningar skickas via mejl info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Carina Eldåker & Carina Engqvist har aktörsavtal med Länsstyrelsen i Kalmar län för att genomföra guidade vandringar i Norra Kvills nationalpark.

image
logo
Ronjavandring Det otillgängliga skogsområdet utanför Vimmerby har i alla tider haft rykte om sig att vara ett tillhåll och gömställe för rövare. Smålands djupa och gamla skogar har inspirerat författarinnan Astrid Lindgren, inte konstigt att Norra Kvills nationalpark för tankarna till Ronja Rövardotters Mattiskog. Vandra tillsammans med våra guider upp till den vidunderliga utsikten och lär dig mer om skogen, svensk folktro, allemansrätten och småländskt kulturarv. Längs turen provsmakar vi lokalt mathantverk. Pris 695 SEK/person. Läs mer!
logo
Sagolik vandring med matlagning - för grupper Gemensamt tar vi oss till nationalparkens högsta berg. Upplever lugnet, fyller lungorna med den rena luften och låter blicken leta sig mot horisonten över de milsvida skogarna. Du får lära dig mer om skogen, svensk folktro och småländskt kulturarv. Längs turen provsmakar vi också lokalt mathantverk. Avslutningsvis avnjuter vi en utomhusmåltid som vi alla deltagit i att tillreda vid elden. Pris: 1195 SEK/person vid minst 10 personer. Bokas via mejl. Läs mer!
logo
Familjevandring - för grupper Som en av Sveriges minsta nationalparker kallas Norra Kvill ofta barnens nationalpark. Tillsammans med våra guider kan hela familjen följa med på en lärorik vandring. I den orörda vildmarken med mossbeklädda stenar och stilla skogstjärnar lär vi oss att göra allemansrätt och upptäcker naturen på ett lekfullt sätt. Längs vägen provsmakar vi lokala godsaker och gottigheter. Pris: 695 SEK/person vid minst 10 personer. Barn upp till 13 år 200 SEK. Bokas via mejl. Läs mer!
logo
Sju sagolika utflyker Med utgångspunkt från Filmbyn Småland i Mariannelund, erbjuder vi också Sju sagolika utflykter - guidade vandringar till unika platser och personliga favoriter. Fika och provsmakning av lokalt mathantverk ingår. Samtliga sju turer kan bokas som gruppaktiviteter. Förfrågan skickas till info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se. Läs mer!