Om oss

Vi som står bakom Cykla i Filmlandskapet Småland heter Carina Eldåker och Carina Engqvist. Vi har hjärtat på landsbygden och brinner för utveckling och entreprenörskap. Här, i Astrid Lindgrens hembygd, i gränstrakterna mellan Eksjö och Vimmerby kommuner, där svensk barnfilm blivit en del av kulturarvet, vill vi lyfta befintliga besöksmål, vackra omgivningar, skickliga företagare och bidra till ett bredare utbud av aktiviteter samt fler gästnätter.

Att cykla i Filmlandskapet Småland ska vara en härlig helhetsupplevelse, oavsett om du besöker oss som turist, semestrar hemma eller kommer hit med ditt företag för en kund- eller personalaktivitet.

Varmt välkommen!

Kontaktuppgifter

E-post: info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Carina Eldåker carina@eldaker.se +46 706190433
Carina Engqvist, carina@bokstavligt.nu +46 702610240

image
image

Vår vision: Det ska vara enkelt roligt och hållbart att uppleva Småland

Det hållbara företagandet genomsyrar allt vi gör i Cykla i Filmlandskapet. Hela konceptet bygger på att människor kan ta sig till de unika besöksmålen i vårt område, utan utsläpp och klimatavtryck. Där kollektivtrafiken inte når längre tar cykeln vid. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor i området, vilket gynnar den lokala ekonomin och den sociala hållbarheten. Vi väljer alltid småländska leverantörer, oavsett om det handlar om cyklar, lingondricka eller kanelbullar. På pakethållaren finns alltid vårt svar på picknickfilt – en handvävd trasmatta som är det mest hållbara man kan tänka sig; uttjänta textilier som fått nytt liv. I fikakorgen används enbart plåtmuggar. Med det goda värdskapet som ledstjärna erbjuder vi våra gäster att lära känna Småland från cykelsadeln, ta del av det lokala kulturarvet och, inte minst, dela upplevelsen med andra. Kort sagt: Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland.

Hitta hit

Filmbyn Småland
Spilhammarvägen 4
SE-598 97 Mariannelund
GPS: 57.621933, 15.597396

Res kollektivt: Ta tåget till Nässjö eller Vimmerby och byt till buss 325 till Mariannelund. Tyvärr finns ännu ingen busshållplats vid Filmbyn Småland, vi lobbar för att det ska bli så. I dagsläget är närmaste hållplats Göreda bro, strax öster om Filmbyn, men den kräver en kort promenad över bron längs den hårt trafikerade riksväg 40. Du som vill ha en säkrare väg kan välja att stiga av vid hållplatsen Lundagatan, nära Mariannelunds bio, och promenera längs Östra Storgatan, Majsgatan och cykelvägen till Filmbyn Småland.