Nominering Årets turismpris 2022

Smålands Turism delar varje år ut Årets turismpris i Jönköpings län. I år är vi nominerade tillsammans med Bauergården och Forssa Kvarnagård. Prisutdelningen sker på Jönköpingsgalan lördagen den 30 april 2022.

Nominering Cykla i Filmlandskapet Småland
”I en trakt där svensk barnfilm har blivit en del av kulturarvet har Carina Engqvist och Carina Eldåker sett möjligheterna att genom cykelpaket levandegöra och koppla ihop Astrid Lindgrens älskade filmskatt med småländsk natur på ett lättillgängligt, attraktivt och hållbart sätt.
Cykelturerna som utgår från Filmbyn, har fokus på att uppleva så mycket som möjligt, snarare än att vara framme snabbt. Omsorg läggs såväl på det kulturella arvet som de små detaljerna för att gästerna ska få en upplevelse för livet. Turerna går förbi flera inspelningsplatser, men även andra besöksmål och skickliga lokala företagare längs vägen lyfts fram. Med värme och glädje fyller Carina Engqvist och Carina Eldåker turen med fakta och anekdoter.

Med ett hjärta som brinner för landsbygden har de skapat ett innovativt och hållbart upplevelseformat som bidragit till en ökad turism och grundarna har inspirerat andra att tänka i nya banor och våga prova nya koncept.”