Hållbart företagande

Det hållbara företagandet genomsyrar allt vi gör i Cykla i Filmlandskapet. Hela konceptet bygger på att människor på ett tryggt och säkert sätt kan ta sig till de unika besöksmålen i vårt område, utan utsläpp och klimatavtryck. Där kollektivtrafiken inte når längre tar cykeln vid.

Vi värnar om det lokala och lyfter i alla sammanhang våra kollegor i området, vilket gynnar den lokala ekonomin. Vi väljer alltid småländska leverantörer, oavsett om det handlar om cyklar (från Pilen Cykel i Gamleby), lingondricka (från Nordells Musteri i Eksjö) eller nybakade kanelbullar (från Stjernbergs Skafferi i Mariannelund).

På pakethållaren finns alltid vårt svar på picknickfilt – en handvävd trasmatta som är det mest hållbara man kan tänka sig, uttjänta textilier som fått nytt liv. På våra guidade turer används enbart muggar av plåt (från eplaros) och udda glas från second hand. Med det goda värdskapet som ledstjärna erbjuder vi våra gäster att uppleva Småland från cykelsadeln, ta del av de lokala filmberättelserna och dela upplevelsen med andra. Goda relationer i lokalsamhället gör att långt många fler än våra egna guider är måna om att våra cykelgäster ska få en fin och minnesvärd cykeltur i Mariannelundsområdet!