Guidade vandringar i Norra Kvills nationalpark

2024 startar vår nya verksamhet Vandra i Norra Kvills nationalpark.

Den otillgängliga skogen strax utanför Vimmerby, 20 minuters bilresa från Mariannelund, blev nationalpark redan 1929. Som en av Sveriges minsta nationalparker kallas den ibland för Barnens nationalpark. Den korta slingan är 2 kilometer, den långa är 4 kilometer och tar dig till utsiktsplatsen med hisnande utsikt över trädtopparna.

I parken finns orörd skog med mossbeklädda stenar, trolska tjärnar och riktigt, riktigt gamla tallar. Detta är Smålands djupa skogar på riktigt. Ett landskap där Astrid Lindgren hämtade mycket av sin inspiration. Inför inspelningen av den nya tv-serien om Ronja Rövardotter var Norra Kvill en av de första platserna som scenograferna besökte för att hitta inspelningsplatser. Det var exakt en sådan skog filmteamet letade efter. Då det inte är tillåtet att rida i nationalparken, eller köra in utrustning och produktionsteam med fyrhjuling, var det inte möjligt att filma här. I stället hittade man liknande skogar längre norrut.

Följ med våra guider på Ronjavandring eller boka en gruppaktivitet med vandring och matlagning eller en sagolik vandring för hela familjen.

Klicka här för att läsa mer om våra vandringar!