Gårdsrundan – nära till bra mat

Den 17 och 18 september kan du boka in dig på vår guidade specialtur med matupplevelser vid kulturhistoriska platser! Turen är en del av programmet Gårdsrundan – nära till bra mat.

På småländska kvalitetscyklar cyklar vi i behagligt tempo till platserna där filmerna om Emil i Lönneberga spelades in på 1970-talet. Vi passerar herrgården som bär Mariannelunds historia och gör ett snabbt besök i Ola Johanssons trädgård, som varje år producerar stora mängder mat, innan vi går innanför grinden till ett av Mariannelunds äldsta hus, Kroa. Vad åt militärerna till ölen som serverades här i slutet på 1700-talet?

Turen går sedan vidare till Högebro, där vi inviger den nyrenoverade bron med ostkaka och nyplockad frukt! Vidare passerar vi en rad inspelningsplatser och avslutar turen med ett besök vid Mariannelunds Karamellkokeri som kokat karameller sedan 1929!

Start och mål:                             Filmbyn Småland, Mariannelund
Längd:                                            17 km
Tid:                                                 Kl. 10-14.00

Pris: 750 kr/ person Boka här senast kl. 12 dagen innan
Barn under 15 år 200 kr/person (bokas via mejl info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se)

I priset ingår 7-växlad cykel med fotbroms, hjälm, lokalguide, certifierad naturguide, ekologiskt kaffe/te, lokalproducerad dryck, småländsk ostkaka samt prov-smakning av lokalt mathantverk.

Välkommen till en härlig dag i Filmlandskapet!

Carina & Carina