Årets Turismpris i Jönköpings län

Att vara nominerade till Årets turismpris i Jönköpings län efter bara två säsonger var stort. Att vinna var nästan chockartat!
Den 30 april tog vi emot priset på Jönköpingsgalan på Elmia i Jönköping. Vinnaren utses av styrelsen för Smålands Turism och prisutdelare var vd Helene Berg och styrelseordförande Mari Hultin.

Juryns motivering
Med ett brinnande engagemang för sin bygd har 2022 års vinnare utvecklat ett helt nytt och hållbart turismkoncept som lockar båda inhemska och utländska turister.
I en trakt där svensk barnfilm har blivit en del av kulturarvet har grundarna sett möjligheterna att genom cykelpaket levandegöra och koppla ihop Astrid Lindgrens älskade filmskatt med småländsk natur på ett lättillgängligt, attraktivt och hållbart sätt.
Med en stor innovations- och samarbetsvilja har man knutit såväl andra lokala aktörer som besöksmål till sig och på så sätt skapat en unik året-runt upplevelse.

Utmärkelsen innebär att Cykla i Filmlandskapet är Jönköpings läns kandidat till Stora Turismpriset 2022, som delas ut av Tillväxtverket.